Posebne Ponude

Boravak u kombinaciji s potpunim iskustvom.

Usluga Rent a Car

Da bi udovoljili svim Vašim potrebama dok ste u Međugorju Hotel Quercus Vam može ponuditi širok spektar programa i usluga iz Rent a Car segmenta. Više informacija možete dobiti na recepciji Hotela Quercus ili nas možete kontaktirati.

SAZNAJTE VIŠE O HERCEGOVINI

Izleti za Grupe

Hotel QUERCUS je u mogućnosti organizirati jednodnevene izlete diljem Hercegovine za Vas i Vašu grupu. Uz naše stručno obrazovane vodiče svaki izlet, po Hercegovačkim povijesnim, kulturnim i vjerskim lokalitetima, će Vam pružiti jedinstveni doživljaj.

Mostar

U sklopu Hotela Quercus u mogućnosti smo organizirati jednodnevni izlet do Mostara. Mostar je kulturno i gospodarsko središte regije Hercegovina. Nalazi se na 60m nadmorske visine, između planina Čabulje, Čvrsnice, Prenja, Veleža i brda Hum. U povijesti Mostar se prvi put spominje u XV. stoljeću. Ono po čemu je Mostar poznat u svijetu je Stari most, izgrađen 1566. godine, te stara jezgra. Tim kamenim mostom trajno su povezane istočna i zapadna Hercegovina. Mostar je stavljen na popis svjetske baštine UNESCO-a 2005. godine.

Kravice

U sklopu Hotela Quercus u mogućnosti smo organizirati jednodnevni izlet do slapova Kravice. Najatraktivniji lokalitet na rijeci Trebižat je slap Kravica, udaljen tri kilometra nizvodno od Vitaljine, u Studencima nedaleko od grada Ljubuškoga. Stvoren je protokom sedronosne rijeke Trebižat, pa je kao prirodni fenomen pod zaštitom države kao geološki i geomorfološki spomenik prirode i prirodna rijetkost. Visina slapa kreće se od 26 – 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara. Preko sedronosna sloja od dna do vrha slapa izrasla je trava, mahovina i lišajevi. Uz slap su nikle konopljika, smokve i topole. Nekada su uz slap bili aktivni mnogobrojni mlinovi i stupe za valjanje sukna. Za stvaranje slapa najzančajniji je bigar, sedra ili travertin. Radi se u vodi istaloženom vapnencu koji se stalno izdiže i podiže sedrene barijere stvarajući tako slapove.

Sarajevo

U sklopu Hotela Quercus u mogućnosti smo organizirati jednodnevni izlet u grad Sarajevo. Grad Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine. Smatra se jednim od najvažnijh gradova na Balkanu sa svojom dugom i bogatom povijesti, još od 15. stoljeća kad su ga osnovali Turci iz Otomanskog carstva. Zahvaljući svom zemljopisnom položaju, od svog osnutka grad je pod utjecajem raznih kultura i civilizacija koje su se ovdje susrele te borile jedne protiv drugih a na kraju se izmiješale i pomirile.

Široki Brijeg

Široki je Brijeg, nalazi se u južnom dijelu BiH, udaljen svega 30 kilometara od Međugorja, a smješten je na rijeci Lištici. Tu nalazimo franjevački samostan i crkvu posvećena Uznesenju Blažene Djevice Marije, a u neposrednoj blizini samostana 25. srpnja 1990. otvoren je stalni postav Franjevačke galerije Široki Brijeg. Stalni postav galerije pretežito sačinjavaju radovi slikara i kipara hrvatske moderne i suvremene umjetnosti, radovi avangardnih i naivnih slikara. Uz navedeno treba pridodati i nemali broj kulturno-povijesnih znamenitosti, arheoloških nalazišta i spomenika (predhistorijske gomile, ostaci antičkog grada Mokriskika, ruševine srednjovjekovnog grada u Borku, brojni stećci, najstarija do sada poznata crkvena građevina u ovom kraju – vjerojatno i u cijeloj BiH- podignuta u V ili VI stoljeću u Mokrom, utvrđeni grad koji car Konsatantin spominje pod imenom Mokriskik) koji svjedoče o ranom naseljavanju ovog kraja i kontinuiranom življenju na ovim prostorima još od antičkih vremena.

Počitelj

U sklopu Hotela Quercus u mogućnosti smo organizirati jednodnevni izlet do Počitelja. Ovo jedinstveno naselje uvršteno je na UNESCO-vu listu. Iako se grad prvi put spominje u pisanim dokumentima 1444. godine, pretpostavlja se da ga je dao izgraditi bosanski kralj Tvrtko 1383. godine. Ovaj srednjovjekovni gradić imao je mediteranski izgled, ali je nakon turskog osvajanja orijentalno preoblikovan. Mješavina ova dva graditeljska stila daje Počitelju posebnu dimenziju.

Mogorjelo

U sklopu Hotela Quercus u mogućnosti smo organizirati jednodnevni izlet do Vile Rustica – Mogorjelo. Jedan od najznačajnijih spomenika rimskog doba u BiH je svakako Mogorjelo. Riječ je o ostatcima utvrđene vile suburbane s početka 4. stoljeća iako je već i u 1. stoljeću nove ere ovdje postojalo poljoprivredno imanje sa zgradama za stanovanje, skladištima, stajama, mlinovima, pekarnicom, uljarom i kovačnicom. Ovdje ćete zapravo saznati da tradicija maslinarstva seže još u davna vremena kada su stari Rimljani prepoznali Hercegovinu kao plodno tlo za uzgoj najčuvenijeg mediteranskog eliksira. Svjedoče o tome arheološka nalazišta, posebice ostatci ‘dolija’ u kojima su Rimljani čuvali maslinovo ulje. Od tada do danas uz vinogradarstvo održava se i tradicija maslinarstva. Provala Zapadnih Gota, dovela je do razaranja Ville koju preživjeli stanovnici više nisu mogli obnoviti u punom sjaju. No, njezini ostatci, unatoč tomu, do dan danas, svoje posjetitelje ostavljaju bez daha.

Hutovo Blato

U sklopu Hotela Quercus u mogućnosti smo organizirati jednodnevni izlet do Parka prirode – Hutovo Blato. Park Prirode “Hutovo blato” osnovan je 1995. godine. Nalazi se u jugoistočnoj Hercegovini, sa lijeve strane rijeke Neretve na teritoriju općina Čapljina i Stolac. Zauzima površinu od 7411 ha. Hutovo blato se smatra jednim od najvećih zimovališta ptica na području Europe. Međunarodni Savjet za zaštitu ptica (ICBP) uvrstio je 1998. god. “Hutovo blato” u listu međunarodno važnih staništa ptica. Potom je 2001. god. Park prirode “Hutovo blato” upisan u listu močvara od međunarodne važnosti po metodologij Ramsarske konvencije i registrirano je pri UNESCO-vom Direktoratu u Parizu.

Gabela

U sklopu Hotela Quercus u mogućnosti smo organizirati jednodnevni izlet do arheološkog područja Gabela. Arheološko područje Gabela, je bogato arheološko nalazište na obali Neretve, smješteno je pet kilometara južno od Čapljine. Nacionalni spomenik – arheološko područje Gabela se prvi put spominje 1186. godine pod nazivom Drijeva skela, lađa (od drvo-lađa, skela). Pod nazivom Gabela prvi put se spominje 1399. godine. Godine 1715. razorili su je Mlečani i više se nije obnavljala. U novijoj povijesti ovaj prostor je bio predmet rasprava i tvrdnji o postojanju “Troje” na lokalitetu Gabele i okolice, na osnovu istraživanja meksičkog povjesničara Roberta Salinasa Pricea. Nakon propasti antičke Narone razvio se u dolini Neretve u srednjem vijeku jači trgovački centar – Gabela. Od velikog broja zapaženih srednjovjekovnih građevina i danas traju ostaci starih gradskih zidina, te skulptura kamenog lava – simbola venecijanske (mletačke) kulture.

Trebižat

Hotel Quercus Vam može ponuditi jednodnevni izlet u vidu canoe safaria na rijeci Trebižat. U okviru kojeg je uključena vožnja kanuima na stazi dugoj 10 kilometara, ručak u prirodi, kupanje u čistoj rijeci, jedinstven je za šire područje Mediterana.

KONTAKTIRAJTE NAS

HOTEL QUERCUS
Dr. Franje Tuđmana 9,
88266 Međugorje
Bosna i Hercegovina

tel: +387 (0) 36 653-806
fax: +387 (0) 36 650-728
e-mail: info@quercus.ba
www.quercus.ba

Imate Pitanje? Postavite ga ovdje.

6 + 7 =

OCIJENITE NAS

Uživali ste u boravku kod nas? Molimo Vas podijelite Vaša iskustva na portalu Trip Advisor.

Pin It on Pinterest

Share This